pulykahús-pogácsa, madársaláta ágyon, lilahagymás tükörtojással és pirítóssal
Címkék: reggeli saját recept
2011.02.01. 14:26
Ízelítőül egy villásreggelimről készült képet mutatnék meg nektek. Ez egy pulykahús-pogácsa, madársaláta ágyon, lilahagymás tükörtojással és pirítóssal.
Hozzávalók:
200g pulyka darált hús
egy csipetnyi zsemlemorzsa
2 tojás
egy maréknyi madársaláta
1 paradicsom
1 paprika
1/2 vörös hagyma finomra vágva
1/2 lila hagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma reszelve
2 szelet toast kenyér
só
bors
fűszerpaprika
A darált húst elkeverjünk 1 tojással, zsemlemorzsával, a finomra vágott vörös hagymával,fokhagymával. Ízlés szerint sót borsot fűszerpaprikát rakunk bele. Húspogácsát készítünk, serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk az elkészített húspogácsát, amíg sül, megmossuk a salátát, karikára vágjuk a paradicsomot, a paprikát finomra vágjuk a lila hagymát.
Elkészítjük a tükör tojást és megpirítjuk a ketté szelt kenyeret, a húspogácsát kivesszük és lecsöpögtetjük.
Tányérra rendezzük a salátát, ráhelyezzük a húspogácsát , a pogácsára a tükör tojást megszórjuk frissen őrölt borssal, őrölt, tengeri-sóval, fűszerpaprikával, és a lila hagymát is rárakjuk.
Befejezésképpen mellé rakjuk a paradicsomot, paprikát, és a pirított kenyeret.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.