Marha Casserole
Gordon Ramsay receptje alapján
Előételnek: Zelleres Galambbegy saláta kék sajttal
Hozzávalók:
100g galambbegy saláta
Zellerszár
Kék penészes sajt
Magkeverék
Mustáros vinaigrette
Elkészítés:
A zellerszárat felkarikázzuk, hozzáadjuk a galambbegy salátát, és rámorzsoljuk a kék sajtot. Elkészítjük a vinaigrettet: 1 tk dijoni mustárhoz annyi oliva olajat öntünk vékony sugárban, hogy selymes emulziót kapjunk. Ehhez adunk frissen őrölt fekete borsot, tengeri sót , egy kis citromlét, s balzsam ecetet, majd jól összekeverjük. A salátát összeforgatjuk. Gordonnal ellentétben én nem adtam hozzá az öntetet csak mellé. Tálaláskor helyezzünk a tányérra egy salátakupacot, szórjuk meg a magokkal, locsoljuk meg az öntettel és már fogyasztható is.
Marha casserole
Hozzávalók:
600g Sovány marhalábszár
3 db sárgarépa
1 kis fej zeller
100g gyöngyhagyma (Én sajnos nem kaptam ezért újhagymát használtam)
10 db kis fej barna csiperke félbe, negyedbe darabolva
Vörösbor
Füstölt szalonna
Só, bors, kakukkfu, babérlevél, liszt, oliva olaj
Mielőtt elkezdenénk:
Még mielőtt bármit is tennék odateszem az alaplevet, ami nem másból készült, mint a marhahúsból levágott részek, amik az ételbe nem kellenek, a répa, zeller felesleg, biztos van otthon hagyma, kis zöldje a petrezselyemnek, zellernek, egy két gombát elcsenhetünk az is belemehet minnél gazdagabb annál jobb lesz az íze.
Elkészítés:
A Casserole egy fedeles edény, amiben fedő alatt sütőben kellene elkészíteni a fogást. Mivel nekem ilyenem nincs, lábasban készítettem, és így is nagyon ízletes lett az étel. A húst falatnyi darabokra aprítjuk. Lábasban oliva olajat hevítünk , kis tálkába lisztet teszünk amit sózunk borsozunk.
A húsokat beleforgatjuk, és kis adagonként addig sütjük míg jó kis kérget nem kap a husi, ezek után kiszedjük.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a lábasba tesszük. Zsírját kiolvasztjuk, de ne égessük meg.
A répát a zellert kockára vágjuk s a babérral, kakukkfűvel együtt a szalonnára tesszük, kicsit átforgatjuk, ezután mehet bele a gomba s a hagyma, majd kicsit lepirítjuk.
Belerakjuk a pirított húsdarabokat, majd felöntjük annyi vörös borral, amennyi épp ellepi, kicsit főzzük csak a borban, aztán felönthetjük az alaplével, mindig pótolva az elpárolgott folyadékot, és lassú tűzön készre pároljuk.
A végén addig főzzük, amíg kellemesen sűrű nem lesz a szaftja.
Útóízesíthetjük még sóval, borssal, ha szükségesnek érezzük.
Köretek:
Mustáros burgonyapüré
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 dl tejszín
Vaj ízlés szerint
Só
Bors
1 tk magos mustár
1 tk sima mustár
Elkészítés:
A megfőtt burgonyát áttörjük, sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a vajat, forró tejszínnel kikeverjük, amilyen simára szeretnénk, végül hozzáadjuk a mustárokat és tálalható.
Vajban párolt kelkáposzta
Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta
Só bors
Vaj
Elkészítés:
Fazékban vizet forralunk, a vékonyra metélt kelkáposzát, lobogó, sós vízben rövid ideig blansírozzuk, leszűrjük. A vajat egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük, belerakjuk a kelkáposztát, frissen őrölt borssal megszórjuk, párszor átforgatjuk, és kész is van.
Kedves egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.