A megkésett vasárnapi ebéd

Tepsis csirke burgonyapürével.

Sajnos betegségek nehezítették napjainkat, ezért késtünk a poszttal, elnézéseteket kérjük.
Ha minden igaz április első vasárnapján egy igazi olasz vasárnapi ebéddel készülök Nektek, amit igyekszünk majd mihamarabb a blogra kitenni :)

 

 

Étvágygerjesztő falatok:

Tatár beefsteak

Hozzávalók:
40 dkg bélszín (vesepecsenye)
1 nagy tojás sárgája
vöröshagyma, nagyon finomra vágva
só, bors, pirospaprika
mustár
ketchup
díszítésnek lilahagyma, paradicsom, újhagyma, paprika.

Elkészítés:

Mindent összetevőt összekeverünk, és jó alaposan többször is átturmixoljuk. Az elkészült masszát pár órára hagyjuk összeérni. A pirítós kenyeret megkenjük vajjal, majd rákenjük a tatár beefsteak-et, és zöldségekkel díszítjük.

 

Meleg előétel:

Zöldségleves

Hozzávalók:
5 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
só, bors, pirospaprika
egy maréknyi cérnametélt
nagyon pici zsír

Elkészítés:

A zöldségeket karikára vágjuk és hideg vízben feltesszük főni, sót borsot, pirospaprikát teszünk bele. Miután minden zöldség megfőtt hozzá adjuk a maréknyi cérnametéltet és készre főzzük.

 

Főételek:

Tepsis csirke burgonyapürével

Hozzávalók:
10 db egész csirkecomb
20 dkg füstölt húsos szalonna
paradicsom, paprika, újhagyma, fokhagyma ízlés szerint
egy nagy kanál zsír
só, bors

Elkészítés:

A megmosott csirkecombokat ketté vágjuk , tepsibe fektetjük , a paradicsomot a paprikát az újhagymát a fokhagymát tetszés szerint össze vágjuk és a csirkecombok tetejére szórjuk a szalonnával együtt. A zsírt eloszlatjuk rajta kevés vízzel felöntjük lefóliázzuk és berakjuk a sütőbe . Ha már megsült, levesszük a fóliát és kicsit megpirítjuk.
Burgonyapürével és savanyúsággal fogyasszuk.

Toros káposzta lapockával

Hozzávalók:

4 kg lapocka, nagyobb kockákra vágva
3 fej fokhagyma, ha nagy akkor elég a 2 is
zsír a sütéshez és a káposztához
2 kg savanyú káposzta
só, bors

Elkészítés:

A megmosott laposka kockákat a tepsibe halmozzuk, az összevágott fokhagymával megszórjuk sózzuk borsozzuk zsírt adunk hozzá kis vízzel felöntjük, alufóliával letakarjuk és berakjuk a sütőbe.
A káposztát kisebb darabokra vágjuk , egy mélyebb falu lábasban zsírt olvasztunk és belerakjuk az előzőleg összevágott káposztát és megpirítjuk.
A lapockánál is a sülés után fólia nélkül kicsit pirítjuk, a káposztával tálaljuk, hozzá friss fehér kenyeret fogyaszthatunk.

 

Desszert

A desszertet ismét más csinálta, minden starcraftos álma, egy olyan torta, amit a Muki Cuki cukrÁszai megvalósítottak, egy madártejes finomság.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gordon.blog.hu/api/trackback/id/tr782788136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása