Friss nyári lecsó

Szezonális alapanyagok
Ismét jönnek a jobbnál jobb receptek! Ezentúl minden hónapban lesz legalább egy új recept, igérem.
Itt a nyár, bár nem látszik rajta. Számos finom és egészséges zöldség és gyümölcs ilyenkor nemcsak olcsóbb, de finomabb is. Ez különösen igaz a paradicsomra és a papirikára.
Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a mi mamink a kertben, melegágyban temérdek paprikát és paradicsomot termeszt nekünk :).
Ezúton is köszönjük Neki, és ezt a nagyszerű Lecsót is neki ajánljuk.
Az ételt körülbelül fél óra alatt mindenki el tudja készíteni.
Hozzávalók:
500g hagyma
500g paprika
1,5 kg paradicsom
füstölt húsos szalonna
füstölt kolbász
tejföl
díszítésnek: lilahagyma, paradicsom, paprika.
Elkészítés:
Szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, rászórjuk a felszeletelt hagymát s paprikát, majd megsózzuk. Míg fonnyad összevágjuk a paradicsomot is, mindenki úgy vágja ahogy szereti. Van aki meg is hámozza előtte a paradicsomot, mi nem szoktuk. Ahogy mondani szokás, a héjában van a vitamin alapon :) Ha a paprika s paradicsom már félig puha, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és tovább pároljuk.
Ha már megpuhult és elfőtt a víz az alapról, hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről, belerakjuk a tejfölt is, és amint felforr is vesszük. A legjobb tejföl, amit ajánlhatok, az a Cserpes sajtműhelyben készül, egyszerűen kifogástalan!

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Párom mióta megismerte a Lecsóm, már nem cukrosan eszi :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.