Friss nyári lecsó

Címkék: saját recept

2011.07.27. 15:55

Friss nyári lecsó

 

 

Szezonális alapanyagok

 

Ismét jönnek a jobbnál jobb receptek! Ezentúl minden hónapban lesz legalább egy új recept, igérem.
Itt a nyár, bár nem látszik rajta. Számos finom és egészséges zöldség és gyümölcs ilyenkor nemcsak olcsóbb, de finomabb is. Ez különösen igaz a paradicsomra és a papirikára.

Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a mi mamink a kertben, melegágyban temérdek paprikát és paradicsomot termeszt nekünk :).
Ezúton is köszönjük Neki, és ezt a nagyszerű Lecsót is neki ajánljuk.

Az ételt körülbelül fél óra alatt mindenki el tudja készíteni.

 

Hozzávalók:
500g hagyma
500g paprika
1,5 kg paradicsom
füstölt húsos szalonna
füstölt kolbász
tejföl

díszítésnek: lilahagyma, paradicsom, paprika.

Elkészítés:

Szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, rászórjuk a felszeletelt hagymát s paprikát, majd megsózzuk. Míg fonnyad összevágjuk a paradicsomot is, mindenki úgy vágja ahogy szereti. Van aki meg is hámozza előtte a paradicsomot, mi nem szoktuk. Ahogy mondani szokás, a héjában van a vitamin alapon :) Ha a paprika s paradicsom már félig puha, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és tovább pároljuk.

Ha már megpuhult és elfőtt a víz az alapról, hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről, belerakjuk a tejfölt is, és amint felforr is vesszük. A legjobb tejföl, amit ajánlhatok, az a Cserpes sajtműhelyben készül, egyszerűen kifogástalan!

 


Jó étvágyat kívánok hozzá!
Párom mióta megismerte a Lecsóm, már nem cukrosan eszi :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gordon.blog.hu/api/trackback/id/tr53104705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eyesis 2011.07.27. 16:05:39

Na igen, ez valami fenomenális! Imádom a Lecsód is Tökmagom :)
süti beállítások módosítása