A Zöld Lámpások eledele :)

Címkék: saját recept

2011.08.29. 18:30

A Zöld Lámpások eledele :-)

Friss parajfőzelék lazaccal

 

 

 

Hozzávalók:
500 g friss parajlevél
2 dl tejszín
4 gerezd fokhagyma

Bors
30 dkg lazacfilé
Petrezselyemzöld
Liszt
Olaj

Elkészítés:

Fazékban vizet forralunk, közben a parajt megmossuk, a levél szárait leszedjük (ez nem kötelező, van aki azt is beleturmixolja). Ha forr a vizünk belerakjuk a parajleveleket és jól megfőzzük.

A halat előkészítjük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és petrezselyemzölddel bedörzsöljük mindkét oldalát és félre tesszük.

Lábasban zsemleszínü rántást készítünk, miközben szűrő kanállal kiszedjük a parajleveleket, amit turmix gépbe teszünk és hozzá öntjük a tejszínt, amivel jól összeturmixoljuk, majd a rántásra öntjük. Ha sűrűbb, mint ahogy szeretjük, tejjel vagy vízzel higíthatjuk. Hozzá adjuk a reszelt vagy fokhagyma nyomón áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Jól összeforraljuk hogy szép sima selymes állagú legyen.

Ha mindezzel kész vagyunk, serpenyőben olíva olajat s egy kis vajat teszünk, amit alacsony lángon hevíteni kezdünk. Belerakjuk a halszeletet és készre sütjük. Ez a hal vastagságától függ, de egészen addig kell sütni, amíg szép rózsaszín nem lesz.

El kell, hogy mondjam életemben nem ettem még ilyen finom parajfőzeléket. Mivel friss parajlevélből készűlt és nem fagyasztottból óriási a különbség, egyre jobban értem Gordont, hogy miért fektet olyan nagy hangsúlyt arra, hogy az ételek friss alapanyagokból készüljenek. Egy új ízvilág :-)

Ha tehetitek mindenképp készítsétek el nagyon ízletes!!!

 

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gordon.blog.hu/api/trackback/id/tr613188767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása