Tuningolt tócsni

Címkék: saját recept

2011.09.19. 14:19

Tuningolt tócsni

 

 

Az én Gyulám nagy kedvence a tócsni. (reszelt tojás, liszt, tojás, fűszerek) Gondoltam kicst feldobom a vacsit, hogy ne csak a tócsni legyen tejföllel, így felhasználtam a fehér pecsenyét ami a hűtöben volt, kis paradicsomsalátát. Hogy is passzol a tejfölös cucc a paradicsomsalátával? Elég jól! Legalábbis nekünk nagyon ízlett, de ha valaki nem szereti a tejfölt nyugodtan el lehet hagyni, úgy is finom lesz :-) na akkor lássuk..

Hozzávalók:
4 szelet fehérpecsenye, de lehet bármilyen szelet husi a lényeg, hogy az ízlésünknek megfeleljen.
Kevéske liszt
1 kis dobozos tejföl
Tej vagy tejszín a higításhoz
Friss zöldfűszerek: bazsalikom, oregano, kakukkfű
5 db paradicsom

Frissen őrölt bors
1 tk fűszerpaprika

A tócsnihoz pedig:
1 kg burgonya
2 tojás
Só, bors
Liszt, amennyit felvesz

Elkészítés:

Legelső lépésként kis kockákra vágjuk a paradicsomot, amihez hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, kakukkfüvet, oregganot, majd sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Ezután oliva olajat csurgatunk rá, és óvatosan összekeverjük, végül a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek a tálalásig.

Serpenyőben felforraljuk az oliva olaj, amibe a lisztben megforgatott húsokat tesszük, s mindkét oldalát hírtelen megpirítjuk, hogy kis kéreg legyen rajta. Ha megvan kivesszük és félre tesszük. Az olajba kevés fokhagymát, tárkonyt teszünk, majd hagyjuk kicsit, hogy átvegye az ízeket. Beletesszük a tejfölt, a tejet vagy tejszínt, fűszerezzük, ezután vissza tesszük a húsokat a lábasba, és készre pároljuk. Mindeközben jó, ha van egy kis segítségünk otthon, aki megtisztítja a burgonyát és netán le is reszeli :-) (Gyulám ezt nekem mind megcsinálta, úgyhogy nekem már csak ízesítenem kellett.) Sózzuk, borsozzuk, hozzáütjük a a tojást, és itt jön Dani kedvenc mondata :-), annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz, majd jól összedolgozzuk. Tegyünk a tűzre egy mélyebb lábasban olajat vagy zsírt a sütéshez.

A tócsniról próbáljuk meg leönteni a levet, amit időközben engedett, és kanállal szaggassuk bele a forró zsiradékba, aztán kicsit lapítsuk el! Nem kell félni nem fog szétesni. Minnél vékonyabbra lapítgatjuk annál ropogósabb lesz ha elkészül. Szerintem egy minimális vastagságot hagyjunk neki, mert akkor lesz egy puhább, szaftosabb közép és egy roppant ropogós külső része, és így a finom :-).

Megnézzük a husit, ha jó, levesszük, a szószt leszürjük, majd tányérra szedjük. Eszterházy mintát készítünk bele tejföllel (koncentrikus köröket rajzolunk, majd fogpiszkálóval kihúzzúk keresztbe a mintát), majd a közepébe tesszük a tócsnit, rá egy szelet husi, amire pedig az összevágott paradicsomból teszünk, majd mindezt egy kanállal bazsalikommal díszítjük és már fogyasztható is.

Kedves egészségetekre! Remélem ízleni fog Nektek!

Finom, ízletes étel, mindenkinek ajánlom :-)

 

 

Tündérek vigyázzanak Rátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://gordon.blog.hu/api/trackback/id/tr633238384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása