Steak Diane

Gordon Ramsay receptje kicsit másképp

 

 

 

Hozzávalók:
2 szép szelet hátszín ( én ezt a fogást bélszínből csináltam , sikerült jó áron kifognom ezt a finomságot :-), mondhatom nagyon ízletes volt.!!!!)
2 fej salotta hagyma
250 g fehér csiperke
2 dl tejszín
Worchester szósz
Dijoni mustár
Jobb minőségű konyak
4 gerezd fokhagyma
500 g burgonya
200 g zöldborsó ( ha lehet akkor fagyasztott legyen, mert az még üde zöld színű, és feldobja az ételt)
Vaj
Oliva olaj

Frissen őrölt feket bors
Friss petrezselyem
1 szál rozmaring

Elkészítés:

Ramsay főnök az eredeti receptben hátszín steaket készít, én viszont nem kaptam hátszínt, de bélszínt igencsak jó áron sikerült vásárolnom, ezért én ebből készítettem. :-) Mondanom sem kell, hogy egy szakács, ha bélszínből készíthet ételt, az maga a menyország :-) Egy szó, mint száz ez a húsok Rolls Royce-a, BMW-je, Mercedes-e szóval ki mit szeret :-)

Mindenekelőtt feltesszük főni a burgonyánykat héjastól, hogy mire a hús kész, a köret is meglegyen. Ezzel egyidőben egy kisebb lábasba vizet forralunk, amibe petrezselymet teszünk, mert a zöldborsóval nagyon jó barátok :-) A húst felszeleteljük, de figyeljünk, hogy ne legyenek túl vékonyak a szeletek, különösen, ha Ti is bélszínből készítitek, hiszen a bélszín nagyon hamar átsül.

Serpenyőben, vagy egy laposabb lábasban oliva olajat hevítünk, a húsok mindkét oldalát megsütjük, hogy egy kis kérget kapjon, de szaftos maradjon belül, majd kiszedjük és a helyére belerakjuk a szeletelt hagymát. Megfonyasszuk egy kicsit és utána mehet bele a gomba is (szárastól szeleteljük) sózzuk, borsozzuk, aprított petrelyelymet szórunk rá, végül jöhet a worchester (ízlés szerint) és egy evőkanál mustár kíséretében összerottyantjuk. Ezután megöntözzük a konyakkal. Én egy bő fél deciliternyit öntöttem hozzá, de persze aki szereti a konyak ízét jobban kiérezni az bátran tehet bele többet is ;-) ezután meggyújtottam. :-) Életemben először flambíroztam. Egy élmény volt :-) Tök jó buli. :-) Próbáljátok ki Ti is, megéri. Azért óvatosan! :-) ( ez csak nagy korú olvasóimnak szólt)

Ha végeztünk a flambírral, felöntjük tejszínnel, s bele tesszük a húsokat hadd párolódjanak. A burgonyánk közben megfőtt szűrjük, hűtjük, hogy meg lehessen pucolni. Ezzel egyidejüleg a borsót is belerakhatjuk a főzővízbe, ami pár pillanat alatt el is készül. ( a fagyott borsót nem szabad agyon főzni, mert megkeménykedik) Leszűrjük, majd kevés vajat morzsoljunk rá, s hagyjuk ráolvadni. Ha a burgonyánk kihült, hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokba. Serpenyőben kevés oliva olajat hevítünk, majd beletesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, fokhagymát és rozmaringot adunk hozzá, kicsit pirítjuk, és már tálalható is.

A húst a tányérra szedjük mellé a burgonyát és a főtt szürt borsót . Petrelyelyemmel megszórjuk.

Finom ízletes étel mindenkinek ajánlom :-)

 

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gordon.blog.hu/api/trackback/id/tr963229625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása